SSS
Sıkça Sorulan Sorular
Eğitimler Hakkında
SSS
1Transaksiyonel Analiz Derneği hangi eğitimleri vermektedir?
Dernek, transaksiyonel analiz üzerine temel, orta ve ileri seviye eğitimler sunmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli atölye çalışmaları ve seminerler de düzenlenmektedir.
2Eğitimler ne zaman ve nasıl bir formatta düzenlenmektedir?
TA 101 ve TA 202 eğitimleri yılda en az 2 kez olarak online ya da yüz yüze olarak düzenlenmektedir. Eğitimlerin zamanı ve formatı içeriğe, hedef kitleye ve eğitmenin durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
3Eğitimlerden sertifika almak mümkün müdür?
Eğitimlerimize katılan tüm katılımcılarımıza “TAD Eğitim Katılım Sertifikası” mail yoluyla iletilmektedir.
4Eğitimler ücretleri nedir?
TA 101 ve TA 202 eğitim ücretleri yıllık bazda değişmektedir. Kar amacı gütmeyen bir dernek kuruluş olduğumuz için eğitim ücretlerimiz sektördeki eğitimlere göre çok daha makul rakamlardadır. Üyeler için aylık seminer/sohbetler cüzzi ücretli ya da bedelsizdir. Dernek, belirli zamanlarda özellikle alanda öğrenim gören öğrencilere burs veya indirim olanakları da sunabilmektedir.
5Eğitimlere kimler katılabilir?
Eğitimlere katılım koşulları eğitimin içeriğine ve seviyesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Hem çeşitli alanlarda iş gören profesyoneller için hem de TA’ya ilgi duyan, kendini geliştirmek isteyen tüm bireyler için farklı eğitimler bulunmaktadır. Detayları “Eğitimler” bölümünde bulabilirsiniz.
TAD Hakkında
SSS
1Transaksiyonel Analiz Derneği hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ekim 2004 yılında Fatma Torun Reid başkanlığında kurulan Transaksiyonel Analiz Derneği (TAD), kâr amacı gütmeyen, üye odaklı eğitim faaliyetleri sürdüren bir dernektir. Amacımız; transaksiyonel analizin yöntemlerini, teorisini ve ilkelerini TA’ya ilgi duyan herkesle buluşturmaya yardımcı olmaktır. Üyelerimiz arasında psikoterapistler, psikologlar, profesyonel koç ve mentorlar, eğitimciler, organizasyonel gelişim uzmanları, danışmanlar ve yöneticiler bulunmaktadır.
2Transaksiyonel Analiz Derneği'nin misyonu nedir?
Derneğin misyonu, Transaksiyonel Analizi Türkiye'de tanıtmak, uygulamalarını eğitimler yoluyla yaygınlaştırmak ve bu alandaki gelişimine katkıda bulunmaktır. Özellikle akademi ve üniversitelerle işbirliğini artırarak alanda araştırmalar yapılmasına ve yayınlanmasına destek vererek Türk kültürüne katkıda bulunmaktır.
3TA üyelik avantajları nelerdir?
- Psikolog, terapist, danışman, eğitmen ve koç gibi bir çok farklı meslek grubundan oluşan üyelerimizle birlikte Transaksiyonel Analiz teorisi anlamak ve pratiğinin geliştirilmesi için profesyonel ağımıza katılarak kendinizi geliştirme şansı bulacaksınız.
- Transaksiyonel Analiz uzmanlarını bir araya getirdiğimiz “Aylık Seminer/Sohbetlerimize” ücretsiz veya cüzzi bir ücret ile katılım sağlayabileceksiniz.
- TA 101 ve TA 202 Eğitimleri Pekiştirme Toplantılarına ücretsiz veya cüzzi bir ücret ile katılım şansı yakalayacaksınız.
- TA konusunda yapılmış akademik çalışmalardan haberdar olacaksınız.
- Çalışma komitelerinde görev alarak proje geliştirme konularında çok iyi bir ekiple çalışma fırsatı yakalayacaksınız.
4Üyelik koşulları nelerdir?
Transaksiyonel Analiz Derneği'ne üye olabilmek için TA 101 Temel Transaksiyonel Analiz Eğitimi'ni tamamlamış olmak gerekmektedir. TA 101 eğitimini alan kişiler iletişim bölümünde yer alan üyelik formunu doldurup tarafımıza ileterek üyelik işlemlerinizi başlatabilirler. Üyelik komitesinin onayı ile de yıllık üyelik aidatınızı ödedikten sonra üyelik işlemleri tamamlanmaktadır.
5Derneğin faaliyet alanları nelerdir?
Dernek, Transaksiyonel Analiz alanında seminerler, eğitim programları, atölye çalışmaları ve ulusal/uluslararası kongreler gibi çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.